Olit sitten luomassa nettisivuja itsellesi tai yrityksellesi, on yksi ensimmäisiä päätöksiä tietenkin se, missä ja mitä ohjelmaa käyttäen verkkosivusi luot. Kun selailet erilaisia markkinoilla olevia verkkosivueditoreita, huomaat niiden olevan hyvin eri hintaisia ja ominaisuuksiltaan erilaisia. Mikäli et ole netin saralla mitenkään kovinkaan haka etkä ymmärrä nettisivueditoreista tuon taivaallista, saattaa peukalosi helposti mennä valinnan edessä suuhun. Juurikin brändääminen on ensisijaisena monen yrittäjän mielessä, ja suurena osana tähän ovat juurikin nettisivut. Sellaiset on siis todellakin saatava. Mikä neuvoksi?

Onko ilmainen kotisivueditori hyvä valinta?

Jokainen budjettitietoinen, tai tiukoilla varoilla elävä yrittäjä varmasti huomaa kotisivukonetta valitessaan sen faktan, että osa editoreista on täysin ilmaisia. Mutta voiko ilmaiseksi tosiaan saada hyvää laatua? Lyhyt vastaus kysymykseen kuuluu näin: kyllä voi. Hyvin ja ammattitaitoisten nettisivujen takana ei aina ole miljoonia dollareita, vaan osa niistä on saatettu luoda aivan ilmaiseksi. Ja mikä parasta, juuri kotisivukoneiden ansiosta sinäkin pystyt siihen!

Ilmainen ei kotisivukoneiden tapauksessa tarkoita huonoa tai huonolaatuista – ei ollenkaan. Päinvastoin – ilmaiset kotisivukoneet ovat maailman suosituimpia nettisivualustoja. Syitä tähän on monia, päällimmäisenä tietenkin se, että ne eivät vaadi yrittäjältä rahallisia uhrauksia, mutta niiden avulla saa silti luotua näppärästi ammattitaitoisen näköiset sivut. Lisäksi tällaisten sivueditoreiden suosio aiheuttaa sen, että niitä päivitetään säännöllisesti, mikä tarkoittaa sitä, että niissä paitsi on moderni ulkoasu, myös kaikki uusimmat ominaisuudet. Yhteistä suurimmalle osalle ilmaisista editoreista on se, että niiden käyttämiseen ei tarvitse olla koodaajavelho. Usein ne toimivat niin, että saat valita sivuillesi valmiin pohjan monista valmiiksi eri kategorioihin kootuista vaihtoehdoista, minkä jälkeen saat rakentaa sivusi tämän pohjan päälle kustomoimalla siitä näköisesi. Kätevää!

Kannattaako nettisivut luoda itse?

Voi olla, että epäilet omia taitojasi nettisivujen rakentamisen saralla niin paljon, että olet tarkastellut ammattilaisten hintoja nettisivujen luomiselle. Saatat huomata, että yksinkertaisenkin nettisivun tekeminen voi ammattilaisen hoivissa maksaa satoja, ellei tuhansia euroja. Tähän ei ole läheskään jokaisella yrittäjällä varaa. Juuri tästä syystä olisikin tärkeä opetella oman yrityksen nettisivujen hoitaminen itse, sillä vain niin saat niistä juuri sellaiset kuin sinä itse haluat.