Oletko tullut tälle sivustolle etsiäksesi vinkkejä menestyvään yritykseen? Oletko lukenut muut tämän sivuston artikkelit? Oletko edelleen sitä mieltä, että yrittäjyys kuulostaa hauskalta ja joltakin sellaiselta mitä haluasit ehkäpä tehdä? Onneksi olkoon! Olet ehkäpä löytänyt kutsumuksesi. Kuitenkin, ennen kuin voit ryhtyä tosi toimiin, on sinun ensin perustettava yritys. Se vaatii muutamia askelia, jotka on hoidettava ennen kuin toimiin voi alkaa. Tämä artikkeli opastaa sinut yrityksen perustamisen saloihin kohta kohdalta, jottei sinun tarvitse itse murehtia asiaa. Opastamme sinua kädestä pitäen prosessin halki aina siihen pisteeseen saakka, kun voit ottaa ensi askeleesi itse! Mitä vielä odotat? Ei kun prosessi tulille!

Ensinnäkin, tiedätkö jo millaisena yrittäjän haluat aloittaa? Haluatko perustaa oman rakennusfirman, korukaupan, vaateputiikin tai onko kutsumuksesi ehkä oman valokuvastudion avaaminen? Valitse ala, josta olet tarpeeksi kiinnostunut tehdäksesi sitä ehkäpä vuosien ajan. Sinun pitää myös tietää aiheesta jotakin ja olla osaava ja pätevä tekijä. Oli alasi mikä tahansa, yrittäjänä on mukava olla. Olet itse oman itsesi pomo. Toisaalta olet myös vastuussa itsestäsi ja bisneksen pyörittämisestä. Yrityksen perustaminen on iso ja vastuullinen askel, mutta jos olet tarpeeksi rohkea ottaaksesi sen, saat nauttia vapaasta yrittäjän elämästä.

Onko nimipolitiikka hallussa? Kun ala on hanskassa, on aika keksiä osuva nimi. Nimen pitää olla osuva, mieleenpainuva ja helposti ymmärrettävissä – kuitenkin lainsäädännön puitteissa ja jmuista erottautuva! Harkitse nimeä tarkkaan, sillä sama nimi on ja pysyy ja sen vaihtaminen jälkikäteen on hankalaa.

Seuraavat askeleet ovatkin hieman monimutkaisempia. Ensiksi on vuorossa oikean yritysmuodon valinta – onko sinulle sopivin vaihtoehto kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö, avoin yhtiö vai helppo toiminimi? Ota selvää eri yritysmuodoista ja harkitse tarkkaan, mikä niistä palvelee juuri sinun tarpeitasi. Tee valintasi sen mukaan, mikä tuntuu oikealta ja sopivalta.

Kun yritysmuoto on hallussa, on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Nyt alkaa olla jo tosi kyseessä, sillä seuraavana vuorossa on liiketoimintasuunnitelman tekeminen. Saattaa kuulostaa hankalalta, mutta jos etsit aiheesta tarpeeksi tietoa, ei se todellisuudessa ole sen vaikempaa kuin mikään muukaan vaihe. Hae tarvittaessa ammattilaisen apua!

Yrityksen perustaminen vaatii aina jonkinnäköistä rahallista panostusta. Onneksi sinulla on mahdollisuus hakea starttirahaa. Punnitse onko starttirahalle tarvetta ja täytätkö vaatimukset. Jos vastasit kyllä, hae starttirahaa yrityksesi perustamiseen.

Seuraavana askeleena on tärkeiden paperi-asioiden hoito. Tee yrityksen perustamisilmoitus, Hoida kaikki yrittäjän lupa-asiat ja ilmoitukset kuntoon. Ota selvää tarvittavasta paperityöstä ja hoida kaikki asiallisesti, ettei myöhemmin tule ongelmia.

Hoida käytännön asiat kuntoon. Yrityksen asiat täytyy olla selkeästi kirjattuna, siispä tulet tarvitsemaan kirjanpitopalveluita. Etsi hyvä palveluntarjoaja. Myös laskutusdtäytyy hoitaa asiallisesti, joten tulet todennäköisesti tarvitsemaan apua siinäkin. Kun nämä asiat ovat kunnossa, voit pikku hiljaa onnitella itseäsi: olet jo melkein valmis yrittäjä ja voit pikkuhiljaa aloitella toimintaasi! Aina on opittavaa, mutta tämä on hyvä alku.